‘Negatief sentiment is niet terecht’

Mark Hettinga en Piet-Hein Wellink vinden het huidige negatieve sentiment over vastgoedbeleggers en hun investeringen onterecht. “Als het gaat om wie er voor de woningbouw in Nederland zorgt, dan zijn de vastgoedondernemers en de ontwikkelaars heel belangrijk.” In plaats van het opwerpen van belemmeringen pleiten de financieringsspecialisten voor een vereenvoudiging van procedures en regelgeving om de bouw van woningen te versnellen en meer (transformatie)projecten mogelijk te maken.

Vastgoed in de breedste zin van het woord is het dagelijks speelveld van Mark Hettinga en Piet-Hein Wellink. Het tweetal met een FGH-bank achtergrond bundelde bijna vier jaar geleden in PROPERTY & FINANCE de krachten. Vanuit hun kantoor in Den Haag bestrijken zij samen met collega’s George Mol en Marcel van Ham heel Nederland om voor beleggers vastgoedfinancieringen mogelijk te maken. In relatief korte tijd hebben zij veel nieuwe spelers de markt zien betreden die goed zijn georganiseerd en een goed financieringsproduct aanbieden. “En met aantrekkelijke rentes waarmee we de vastgoedinvesteerder goed kunnen bedienen. Dat is een hele goede ontwikkeling voor de vastgoedmarkt en daarmee helpen wij onze relaties graag,” aldus Hettinga.

Verder lezen? Het volledige interview met Mark Hettinga en Piet-Hein Wellink van PROPERTY & FINANCE vind je hier. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedfinanciering.