Over ons

Het financieel bijstaan van vastgoed­professionals

PROPERTY & FINANCE is in 2017 opgericht met één doel: het financieel bijstaan van vastgoedprofessionals bij het vinden van de best passende financiering. Met een persoonlijke en eigenzinnige aanpak, helpen en adviseren wij beleggers en ontwikkelaars van residentieel en commercieel vastgoed tijdens de financiering van vastgoedprojecten. Dat doen wij met veel energie, daadkracht, creativiteit en expertise.

Vanaf de start hebben wij geadviseerd bij financieringen met een totale omvang van ruim 1,1 miljard euro. Onze specialisatie omvat het maatwerk binnen grote beleggingsfinancieringen, complexe vastgoedontwikkelingen en intensieve transformaties. Elk advies wordt aangepast aan de specifieke situatie van u als klant. Het leveren van maatwerk is belangrijker dan de voorwaarden of inhoud van een financiering.

Ons team bestaat uit een verzameling van experts en specialisten, gepassioneerd in het begrijpen van de complexe dynamiek van vastgoedfinanciering. We bouwen niet alleen bruggen tussen financiering en ontwikkeling, maar ook tussen kennis en interesse. Onze betrouwbaarheid is geworteld in betrokkenheid, waarbij we elke stap van het proces zorgvuldig volgen, discreet en respectvol.

Onze 4 experts staan naast u

Piet-Hein Wellink

Msc MRE MRICS
Senior Adviseur (partner)

Mijn voorliefde voor het vak van het financieren van commercieel vastgoed begon in 2002 toen ik ging werken bij de FGH Bank in Utrecht. Daar heb ik tot eind 2017 met veel plezier verschillende functies mogen uitoefenen. Vervolgens heb ik samen met Mark Hettinga PROPERTY & FINANCE opgericht.

Vastgoed fascineert mij omdat ieder gebouw een eigen verhaal kent en daardoor bij het financieringsvraagstuk andere uitdagingen met zich meebrengt. Ik geloof dat succes in draait om toewijding, focus en oog voor detail. Om dit vak zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen heb ik na mijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit de gespecialiseerde opleiding Master of Real Estate (MRE) aan de Amsterdam School of Real State succesvol gevolgd. Ook ben ik lid van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Daarnaast zit ik in het bestuur van de Haagsche Vastgoed Sociëteit (stichting HVS) en de belangenvereniging voor particuliere vastgoedbeleggers Vastgoed Belang, afdeling West-Zuid (Zuid-Holland en Zeeland).

Ik sta altijd klaar voor mijn klanten en ga graag met hen in gesprek waarna een passende oplossing wordt gezocht voor het financieringsvraagstuk. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Bel mij dan gerust, ik help u graag met de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Mark Hettinga

MSc MSRE
Senior Adviseur (partner)

In de 18 jaar die ik werkzaam ben op het gebied van vastgoedfinancieringen zoek ik voor mijn klanten vaak de grens op van wat financieel maximaal haalbaar is. Mijn expertise is begonnen bij de gemene deler met mijn collega’s FGH Bank. Alwaar ik vanuit diverse functies het financieringsvak mij eigen heb gemaakt. Altijd op zoek naar de oplossing. Om in het mooie vak van vastgoed financieren een verdiepingsslag te maken heb ik de opleiding Master of Science in Real Estate (MSRE) aan de Amsterdam School of Real State succesvol afgerond.

Tezamen met Piet Hein Wellink zijn wij PROPERTY & FINANCE gestart met als gedachte, onze relaties hebben altijd een financieringsbehoefte van groot tot klein en van complex tot relatief eenvoudig. Het financieringsbeleid van financiers is altijd onderhevig aan veranderingen gebaseerd op interne en externe (markt)omtstandigheden. Wij vormen met PROPERTY & FINANCE een stabiele basis voor onze relaties waarbij wij in een veranderende financieringsmarkt op zoek gaan naar de juiste financieringspartner.

Ik geniet van de uitdagingen die ieder vastgoedproject met zich meebrengt. Het samen met de klant zoeken naar een creatieve en op maat gemaakte financieringsoplossing geeft mij veel voldoening. Ik streef ernaar dat uw vastgoedproject de financiering krijgt die het verdient. Heeft u een vraag of wilt u even klankborden over uw financieringsportefeuille, contact mij gerust.

George Mol

Senior Adviseur Amsterdam & Utrecht

Het financieren van commercieel vastgoed is een grote passie van mij en zit in mijn DNA. Dat is ontstaan en gegroeid in de ruim 30 jaar die ik bij de FGH Bank en Rabobank heb gewerkt. Door al die opgedane kennis en ervaring weet ik precies hoe banken denken en wat zij graag willen zien. Denk hierbij aan het analyseren van financieringen, relatiemanagement of het begeleiden van vastgoedtransacties. Het kunnen bijdragen aan de realisatie van succesvolle vastgoedprojecten en/of transacties voor mijn klanten geeft mij nog steeds enorm veel voldoening. Dat begint met het verzorgen van de juiste financiering om vervolgens te zien hoe zo’n project, beleggings- of handelsobject zich verder ontwikkeld.

Ik sta graag voor u klaar om de ideale financieringsoplossing te zoeken voor al uw vastgoed.

Jaap van den Berg

Intern Accountmanager

Mijn carrière als financieringsspecialist begon in de jaren ’90 toen ik als hypotheekadviseur werkzaam was bij de Rabobank. In 2004 heb ik de overstap gemaakt naar de FGH-Bank in Utrecht. Ik heb daar als kredietanalist en intern accountmanager mijn kennis en voorliefde ontwikkeld op het gebied van vastgoedfinancieringen. Vervolgens heb ik ervaring op gedaan bij ING Real Estate Finance en ABN AMRO Commercial Banking SME.

Het helpen van klanten in hun zoektocht naar de beste oplossing voor een financieringsvraagstuk geeft mij veel plezier en voldoening in mijn werkzaamheden. Ik voel mij thuis in de wereld van relaties, zowel extern als intern, en vind het fijn om kennis op een begrijpelijke en beknopte manier te delen met klanten en collega’s. Samen ergens over van gedachten wisselen? Bel mij dan even, ik help u graag.